Topicus Universiteitscompetitie

Topicus-logo-2020-oblong-rgb-dark

NSK: Topicus Universiteitscompetitie

Iedere universiteit vaardigt een team af met de beste lopers van hun stad. Daarmee is de Universiteitscompetitie (UC) ook een uitdaging voor de meest fanatieke lopers.

De Universiteitscompetitie wordt medemogelijk gemaakt door Topicus. Voor meer informatie, bekijk onze hoofdsponsorpagina.

De Topicus Universiteitscompetitie van de Batavierenrace heeft sinds enkele jaren de status van een Nederlands Studenten Kampioenschap gekregen. Dit zorgt voor een hoog aanzien in de Nederlandse studentensport.

Jaarlijks worden in ruim 50 takken van sport verschillende NSK’s georganiseerd. Dit gebeurt onder auspiciën van Studentensport Nederland (SSN). De SSN is een landelijke organisatie die als koepel van de lokale sportraden fungeert. Klik hier voor meer informatie over de SSN.

Zoals bij iedere serieuze competitie, worden er strenge regels gesteld aan deelname aan de Topicus Universiteitscompetitie. De regels zijn gebaseerd op de volgende doelstelling van de Topicus Universiteitscompetitie: een gezonde rivaliteit tussen de universiteiten creëren, om de eer en prestige van het winnen van de Topicus Universiteitscompetitie te stimuleren.De regels staan omschreven in het inschrijvingsreglement en wedstrijdreglement.

Topicus

Ploegleider bij de Topicus Universiteitscompetitie

De ploegleider van een universiteitscompetitieploeg (UC-ploeg) zorgt voor de inschrijving van een UC-ploeg en is daarnaast verantwoordelijk voor een aantal andere zaken. Zo regelt de UC-ploegleider het vervoer, het eten en eventueel het slapen. De ploegleider kan hiervoor bonnen bestellen voor de gehele ploeg. Meer informatie hierover volgt later.
Daarnaast zal een UC-ploegleider er ook voor zorgen dat de bewijzen van inschrijving van alle lopers op tijd worden aangeleverd bij de Organisatie Commissie.

Belangrijke documenten

Het ploegleidersdraaiboek geeft een goed overzicht van de taken die een ploegleider moet vervullen. In het draaiboek staat namelijk globaal aangegeven wat er de komende maanden gedaan en geregeld moet worden door de ploegleider. Dit ploegleidersdraaiboek is geschreven voor de ploegleiders van het Algemeen Klassement (AK), waardoor voor een ploegleider van een UC-ploeg de informatie over de inschrijvingen en bewijzen van inschrijving verschilt. De overige informatie geldt voor zowel AK-ploegleider als UC-ploegleider.

Wat er voor een UC-ploegleider anders is, is dat er bij inschrijving niet 3 bewijzen van inschrijving moeten worden ingeleverd. Later in het jaar zullen daarvoor in de plaats 25 toestemmingsformulieren worden gevraagd, één van iedere loper.

Voor een overzicht van alle belangrijke data betreft de Universiteitscompetitie, zie onderstaande kalender.

Voor vragen met betrekking tot de Universiteitscompetitie van de 50e Batavierenrace kan je terecht bij de Organisatie Commissie.

Belangrijke data 50e Bata - Universiteitsklassement (67,9 kB)

Ploegleidersdraaiboek 50e Batavierenrace (234 kB)

Ploegleidersbrieven Universiteitscompetitie

Ploegleidersbrief UC 1, 13-10-2021 (62,6 kB)

Ploegleidersbrief UC 2, 18-01-2022 (312 kB)

Ploegleidersbrief UC (&AK) 3, 28-03-2022 (195 kB)

Reglementen

Inschrijfreglement 50e Batavierenrace (131 kB)

Wedstrijdreglement 50e Batavierenrace (148 kB)