Wedstrijd en route

Route emmerich

De wedstrijd en route van de Batavierenrace

De route van de Batavierenrace bestaat uit 25 etappes, die samen ruim 175 km lang zijn. Deze 25 etappes zijn verdeeld in het nacht-, ochtend- en middagblok. De eerste 9 etappes vormen het nachtblok dat loopt van Nijmegen naar Ulft. In Ulft volgt een herstart, waarna de volgende 8 lopers in de ochtend richting Barchem rennen. Hierna loopt het laatste blok richting de Oude Markt in Enschede, waar de laatste herstart plaats vindt voor de laatste twee etappes (1 heren- en 1 damesetappe, welke hetzelfde zijn). Vanaf 14.30 uur komen de eerste lopers aan op de Oude Markt. Vervolgens verzamelen alle laatste lopers zich rond 17.00 uur om te beginnen aan de laatste strijd tegen elkaar om als eerste de finish op de campus van Universiteit Twente te bereiken.

De herstarts worden gebruikt om het veld weer dicht bij elkaar te krijgen en om de teams de mogelijkheid te geven om nieuwe lopers hun busje te laten overnemen.

Etappe-indeling 50e Batavierenrace Etappe-indeling 50e Batavierenrace (138 kB)


Google Maps

Benieuwd naar de route? Alle voorlopige looproutes en autoroutes van de 51e Batavierenrace zijn hier weergegeven in Google Maps.

Wedstrijdreglement

Net als elke andere wedstrijd kent de Batavierenrace een wedstrijdreglement.

Wedstrijdreglement 50e BatavierenraceWedstrijdreglement 50e Batavierenrace (148 kB)