Artiesten en line-up

De area's

Het Batavierenfeest heeft 3 verschillende area's waar je kan feesten met uiteenlopende muziekstijlen. In de grote tent zullen er allround DJs staan en om 23:00 is daar de prijsuitreiking van de Batavierenrace.

In de kleine tent kan echt gefeest worden, er zal een band spelen en de avond zal worden afgesloten met een feest DJ.

Ben je toch meer van de elektronische stijlen? Tussen de bomen op het Carillonveld staat een buitenpodium, waar verschillende soorten house, techno en misschien zelfs wat hardere stijlen worden gedraaid.

Grote tent

20:00 – 21:00 DJezeD

DJezeD staat bekend als DJ met de leukste uitgaansmuziek van de omgeving. Mensen komen speciaal naar de club om hem te horen draaien. DJezeD draait de nieuwste hits en klassieke nummers. DJezeD kan elk publiek vermaken. Hij is in staat om te draaien in verschillende genres, waaronder de nostalgische muziek van Abba tot aan Florida en de hits van deze tijd. Deze DJ is binnen korte tijd hard aan het groeien in de DJ-wereld en hij is nog lang niet van plan om hier mee te stoppen! Komen jullie dansen op de muziek van DJezeD?

21:00 – 22:00 That Lighting Guy

That Lighting Guy (TLG) is een veelgezien figuur op maar vooral achter de schermen bij concerten en festivals. Als lichtman en pyrotechnicus zorgt hij voor de mooiste licht- en vuurwerkshows, maar ook voor de rol als DJ draait hij zijn hand er niet voor om. Zijn draaistijl is breed, met hier en daar een vleugje humor.

22:00 – 23:00 Fabio Calor

In de afgelopen jaren is Fabio Calor (voorheen DJ Pinguin) een bekendheid geworden onder de studenten en jongeren in Enschede. Met zijn internationale achtergrond haalt hij dan ook het meeste plezier om verschillende culturen samen te brengen door middel van muziek. Zijn passie ligt bij la musica caliente, maar daar stopt het niet. Met vaste gigs bij ESN Twente en als oprichter van Perreo City brengt hij niet alleen heupjes tot schudden en zorgt hij voor pure extase op de dansvloer. Suena caliente!

23:00 – 23:15 Prijsuitreiking

Om 23:00 uur vindt de officiële prijsuitreiking van de 51e Batavierenrace plaats! Met maar liefst drie verschillende categorieën zijn er veel prijzen te winnen. Ben jij ook al benieuwd wie er komende editie gaat winnen?

23:15 – 00:00 Mokka Magic

Mokka Magic heeft maar 1 regel: Het publiek moet dansen! Mensen laten dansen is voor hem de hoogste kunstvorm. Hip-Hop, Moombahton, Pop en House, zolang je er vies op kan dansen, wordt het gedraaid en met zijn skills doopt hij de muziek live om tot iets Mokka magisch. Met 12 jaar ervaring en skills is hij op dit moment een van de residents bij Tapmarin Leidse (Amsterdam), café Leentje (Amsterdam), Bar de Kelder (Oldenzaal) en Bar Update (Enschede). Buiten de residenties om staat hij ook op festivals, deelt hij het podium met internationale Dj’s en treed hij zelf ook op in het buitenland.

00:00 – 01:00 East & Young

East & Young zijn niet onbekend in de elektronische muziekwereld. Betsaande uit Marc van Oosterbaan en Frank Kuiper werd het duo bekend in het gouden tijdperk van elektronische dansmuziek. Hun reis begon toen Calvin Harris de Code EP van het duo tekende bij zijn fly eye label in 2012. Na het spelen van de show over de hele wereld, inclusief de grootste festivals en muziek uitbracht via grote platenlabels zoals spinnin', atlantic, ultra, defected, universal en nog veel meer, heeft East & Young zich bewezen als één van de snelst opkomende duo's.

01:00 – 02:00 PAXAL

Maak je klaar voor een high energy set vol tech house, future house, bass house en nog veel meer. PAXAL's unieke manier van draaien zal je blijven verrassen met nummers die je kent, gemixt tot een festival remix, om je te laten dansen en zingen. Met meer dan 7 jaar ervaring heeft PAXEL al gedraaid op grote evenementen zoals Boulevard Outdoor, Summer in the City, Kick-in UT Eindshow en Sky is the Limit 2022.

Kleine tent

21:30 – 22:30 Abe & Koen

Wij zijn Abe & Koen en wij draaien al enkele jaren plaatjes bij DRV Euros, of hier in de stad in Enschede. We staan bekend om onze energieke mix van bekende maar dansbare hitjes.

22:30 – 00:00 Ciska de Rat

Sommige dingen liggen nu eenmaal vast: De zon komt op in het oosten, politici worden het nooit eens en bij Ciska de Rat is het altijd feest. Deze 8-koppige stampende ska-band uit Enschede weet wat jij wilt horen, voordat je het zelf weet. Op geheel eigen wijze steken ze bekende klassiekers en nieuwe hits in een springend brasjasje. Van ABBA tot Bruno Mars, van Britney Spears tot Doe Maar. Stilstaan is geen optie, meezingen zo broodnodig als de bakker. Vergeet de Duyvis, vraag Ciska de Rat als er een fuif is! Ciska de Rat bestaat al sinds 2008 en is een bekend gezicht in het Enschedese studentenleven. Maar ook daarbuiten weet men ons gelukkig steeds vaker te vinden. Huisfeesten, afstudeerparty’s, gala’s, bruiloften en festivals. U vraagt, wij spelen, u springt.

00:00 – 02:00 Feest DJ Jochem

Deze allround feestfanaat weet van iedere tent een gekkenhuis te maken. Verscheidene genres worden op een avond door de speakers geblazen, hiermee domineert deze feestraket de dansvloer. Op een avond met Jochem sta jij schouder aan schouder met je buur, loop jij kilometers polonaise en knallen de hits je om de oren.

Buitenpodium

20:00 – 22:00 A-ARON & KNIJFF

Wij zijn A-ARON & KNIJFF, een opkomend DJ duo in Enschede. Elk feest staan wij klaar om te knallen met de heetste hitjes en de lekkerste house plaatjes.

22:00 – 23:00 Boris Maximus

Met een voorliefde voor muziek, begon Boris Maximus ooit met pianoles, na enkele jaren ging de voorkeur al gauw naar de elektrische gitaar en werd spelen in een band de norm. Toen vele bandleden weinig tijd hadden om vaak te spelen, werd het produceren van elektronische muziek de nieuwe liefde. Inmiddels meer dan 10 jaar geleden kwam het idee om deze muziek aan het publiek te laten horen, en werd hij DJ bij de Vestingbar (DJ Aqmed) op de campus. Daarbij is House altijd een voorkeur geweest, en is hiermee alleen maar verder doorgegroeid naar een verfijnde sound met veel groove. Het randje opzoeken en experimenteren met verschillende stijlen is voor hem een must. Het succes zit in de groove, stilstaan is geen optie.

23:00 – 00:00 Rob Moss

Rob Moss is een jonge startende DJ met een passie voor house muziek. Met zijn verfijnde gevoel voor ritme en unieke mixen bouwt hij op elke dansvloer een feestje. Na jarenlang experimenteren met verschillende stijlen van muziek, heeft hij zichzelf gevonden in de wereld van house. Zijn muziek is een unieke combinatie van diepgaande baslijnen en melodieuze vocale samples, die samen een energieke sfeer creëren die perfect past bij het house-genre. Met Rob Moss achter de draaitafels ben je verzekerd van iets heel bijzonders en hoop goede vibes!

00:00 – 01:00 J/N

Jorn Smulders is een 5e jaars Industrial Engineering and Management student aan de Universiteit Twente. Sinds zijn 14e levensjaar is hij met veel plezier bezig met muziek verzamelen. Ondertussen mag hij zichzelf een muziek curator noemen en heeft daarmee meer dan 200 afspeellijsten onder zijn naam staan op het platform Spotify. Hij is dan ook van mening dat elk muziek genre iets moois te bieden heeft en dat er in het dagelijks leven te veel naar hetzelfde wordt geluisterd. Om zijn passie voor muziek met anderen te kunnen delen, is hij in 2019 begonnen met draaien voor publiek onder de naam (J/N). In de tussentijd heeft hij meerdere jaren zijn ervaring mogen op doen bij studenten feesten, gala’s, livestreams en huisfeestjes. Met als doel om elk feestje weer een gloednieuwe liveset neer te zetten. Want underrated muziek, daar bestaat er genoeg van!

01:00 – 02:00 ENGAZE

Als we opgaan in muziek horen we niet alleen de noten en de ritmes, maar voelen we ze op een diep, emotioneel niveau. Dit kan leiden tot een verhoogd gevoel van waardering voor de muziek en een groter begrip van de fijne kneepjes en complexiteit ervan.