Het Batavierenfeest

Het Batavierenfeest

Ook het Batavierenfeest heeft een speciale plaats veroverd in de harten van de Nederlandse studenten. Sinds 1977 wordt er na de Batavierenrace een groot feest georganiseerd. De laatste jaren draagt het zelfs de titel 'Europa's grootste studentenfeest'. Het is een geweldige manier om te ontspannen na meer dan een dag intensief sporten.

Algemene info over het feest

Op zaterdagavond van 20:00 - 02:00 uur vindt het (open!) Batavierenfeest plaats op de campus in Enschede: het grootste studentenfeest van de Benelux!

Honger of dorst gekregen van al dat feesten? Haal een biertje bij een van de barren, drink een cocktail bij de cocktailbar of geniet van wat te eten bij de foodtrucks. De munten kosten €2,50 en deze zijn zowel op als buiten het terrein te verkrijgen. Bij binnenkomst op het terrein krijg je nog een ander muntje; een ecocoin. Deze munt kan je bij de bar inwisselen voor een bekertje en met de consumptiemunt krijg je de inhoud erbij. Om weer een nieuw drankje te krijgen, lever je het lege bekertje en een consumptiemunt in bij de bar, zo kunnen wij de lege bekers op een goede manier recyclen. Ben je de beker en de ecocoin kwijt, moet je een consumptiemunt betalen om weer een nieuwe beker te krijgen. Houd je beker dus goed bij je! Eigen meegebrachte consumpties zijn op het feestterrein niet toegestaan.

Dit jaar zal er een kleine vergoeding als entree gevraagd worden, namelijk één consumptiemunt. Vanaf 16:00 uur kan je op de parkeerplaats van de Bastille al je munten kopen, zodat je ’s avonds sneller het terrein op kan! Tot 21:30 kan je echter nog gratis het terrein op, dus vroeg beginnen met feesten wordt beloond!

Om 02:00 uur 's nachts gaat de muziek in de tenten uit. Mocht je na 02:00 uur nog niet uitgefeest zijn, dan kan er nog verder worden gefeest in de Vestingbar tot in de vroege uurtjes, het is ook mogelijk om hier je overgebleven consumptiemunten op te maken!

De feestorganisatie wenst je een prachtig feest als mooie afsluiting van de 51e Batavierenrace. Veel plezier!