Commissies

Logo bata

Commissies bij de Batavierenrace

De Batavierenrace zou de Batavierenrace niet zijn zonder de inzet van zijn veelzijdige commissies die het hele jaar actief zijn. Hieronder kun je lezen welke vaste medewerkersgroepen bij de organisatie van de Batavierenrace betrokken zijn en wat zij doen.

Lijkt het je leuk om onderdeel uit te maken van één van deze commissies en er samen voor te zorgen dat de 50e editie fantastisch verloopt? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar interesse@batavierenrace.nl of kom gewoon (vrijblijvend) langs in een van onze kantoren.

CiaBata
Ebart1

eBART commissie

Na ruim dertig jaar is de Batavierenrace nog altijd volop in ontwikkeling. Sinds jaar en dag gebruikt de Batavierenrace BART; het Batavierenrace Automatisch Registrerend Tijdwaarnemingssysteem. Middels een chip (transponder) in de lopershes en poortjes bij de wisselpunten wordt geregistreerd hoe lang een loper over zijn/haar etappe doet. Een beproefd systeem, dat na jaren van verbeteringen nog maar enkele van de duizenden lopers niet weet te registreren.

Icie1

Icie

De Icie onderhoudt de website en begeleidt de organisatie in het gebruik ervan. Verder zorgen zij voor de online uitslagenpresentatie, het fotoplan en e-bata. Bovendien heeft zij de Centrale Database in beheer. Alle benodigde gegevens tijdens de race staan hierin en verschillende commissies halen hier hun gegevens weer uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de looptijden die opgeslagen worden.

Kasco

Kascontrolecommissie

De Kascontrolecommissie controleert de penningmeester en zijn of haar boekhouding en kijkt op deze manier of de financiële gang van zaken bij de Batavierenrace klopt. Zij rapporteren hun bevindingen vervolgens aan de Organisatiecommissie en aan het Stichtingsbestuur.

Motorrijders

Motorploegleider en reserverijder

De motorrijders zorgen voor de beveiliging van de route en het parkeerbeheer op de wisselpunten. Daarnaast geven de ploegleiders van de motorploegen en de reserverijders ook advies over mogelijke routewijzigingen aan de Organisatiecommissie.

Image
RVD

Radio Verbindingsdienst

De Radio Verbindingsdienst is verantwoordelijk voor alle communicatiekanalen in de race. Zij plaatst en onderhoudt alle communicatiemiddelen van zendrelais tot portofoons, zij zal daarom zorgen dat deze allemaal zo goed mogelijk functioneren. Tevens zorgt de Radio Verbindingsdienst ervoor dat al deze communicatiemiddelen door ons ook wettelijk gebruikt mogen worden. Dus zij vraagt ook alle vergunningen met betrekking tot de communicatie aan.

In deze vacature kun je lezen of jij wellicht geschikt bent om deze commissie aan te vullen!

WL

Wedstrijdleiding

De wedstrijdleiding heeft tijdens de race de verantwoordelijkheid over de veiligheid en de voortgang van de race. Gedurende het jaar werken zij aan protocollen om deze veiligheid te waarborgen. De kennis die zij gedurende het jaar opdoen kan worden toegepast tijdens de race. De wedstrijdleiding is in de race met twee voertuigen aanwezig om mogelijke problemen snel te kunnen oplossen. Daarnaast bevinden ze zich ook nog in het commandocentrum in Enschede.

Ws1

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat is verantwoordelijk voor een correcte einduitslag van de Batavierenrace. Vanuit deze verantwoordelijkheid heeft het wedstrijdsecretariaat in de voorbereidingsperiode een adviserende taak ten aanzien van bijvoorbeeld de vaststelling van het Wedstrijdreglement, het Inschrijvingsreglement en de teksten in de ploegleidersbrieven. Ook verzorgt het wedstrijdsecretariaat een deel van de instructie aan deelnemers en medewerkers.