Topicus Universiteitscompetitie

Universiteitscompetitie

NSK: Topicus Universiteitscompetitie

Iedere universiteit vaardigt een team af met de beste lopers van hun stad. Daarmee is de Topicus Universiteitscompetitie ook een uitdaging voor de meest fanatieke lopers. De Topicus Universiteitscompetitie van de Batavierenrace heeft sinds enkele jaren de status van een Nederlands Studenten Kampioenschap gekregen. Dit zorgt voor een hoog aanzien in de Nederlandse studentensport.

Jaarlijks worden in ruim 50 takken van sport verschillende NSK’s georganiseerd. Dit gebeurt onder auspiciën van Studentensport Nederland (SSN). De SSN is een landelijke organisatie die als koepel van de lokale sportraden fungeert. Klik hier voor meer informatie over de SSN.

Zoals bij iedere serieuze competitie, worden er strenge regels gesteld aan deelname aan de Topicus Universiteitscompetitie. De regels zijn gebaseerd op de volgende doelstelling van de Topicus Universiteitscompetitie: een gezonde rivaliteit tussen de universiteiten creëren, om de eer en prestige van het winnen van de Topicus Universiteitscompetitie te stimuleren.De regels staan omschreven in het inschrijvingsreglement en wedstrijdreglement.

Geschiedenis

Geschiedenis

Ten tijde van de 22e Batavierenrace in 1994, was het eindelijk zover: een speciaal klassement voor het snelste team van iedere universiteit. De Universiteitscompetitie! In 1993 was het UT-KRONOS-team het eerste universiteitsteam binnen de Batavierenrace. Dit idee kreeg navolging bij andere universiteiten en bij de Organisatiecommissie. De Universiteitscompetitie was geboren! Het hoofddoel van de Universiteitscompetitie was om -naast het breedtesportkarakter- het wedstrijdelement binnen de Batavierenrace beter te profileren. Het bleek een succesformule waardoor ieder jaar universiteiten steeds sterkere teams afvaardigden; de eer en prestige van het winnen van de Universiteitscompetitie veroorzaakte een gezonde rivaliteit tussen de verschillende universiteiten.

De Strijd der Universiteiten is uitgegroeid tot een echte topcompetitie die leeft onder alle Nederlandse studenten! Het uiteindelijke doel is om de Universiteitscompetitie een internationale competitie te maken tussen Universiteiten.